Image

Helhetsklinikken

Botanisk medisin


Botanisk medisin utnytter plantens bestanddeler for å behandle fysiske og psykiske tilstander. Medisinplantene gir oss ekstrakter, tinkturer, pulver og te, som feks den kraftfulle lakrisroten og den livgivende rosenroten.
Blant flere hundre medisinske urter kan nevnes: angelika, svarthyll, timian, humle og marietistel, som ved riktig bruk har stor nytte. I årtusener har man spesialkomponert medisinske urteformler. Et rikt antall planter har gitt lindring til kropp og sinn, både innvortes og i oljemassasje,som omslag og i bad.

Planter som inneholder mye eteriske oljer kan også destilleres for bruk i aromaterapi f.eks. timian. En naturmedisinsk aromaterapeut kan kunsten å velge de riktige eteriske oljene til den enkelte person. De aromatiske oljene bringer hvile til sinnet når tankene spinner, de roer ned eller løfter opp, og kan virke styrkende, regulere appetitt og søvn. Både betennelsestilstander og infeksjoner kan bedres med aromaterapi.

En egen måte å anvende blomster på ble utviklet av den engelske legen Edward Bach i begynnelsen av forrige århundre. Dr. Bach oppdaget hvordan 38 ulike blomster virker inn på ulike aspekter av følelseslivet, som smerte ved savn, sorg og omveltninger i livets ulike faser. Blomsterremediene er så godt som smaksfrie og totalt uten bivirkninger.

Alle vegetabilske oljer, eteriske oljer og urter som benyttes i behandlingene er av høyeste kvalitet, og så langt det lar seg gjøre er disse fra viltvoksende eller økologiske planter.

Image

Adresse:Øvre Storgt. 43, 3018 Drammen (inngang bakgård).
Ukentlig i Oslo etter avtale.
Adresse Oslo: Atlasklinikken
Fridtjof Nansens plass 8, 3 etg.
Hjemmebeh. hele Østlandet etter avtale. Ta kontakt.

Info

Epost: 
kjellhaukland@gmail.com

Mobil:
900 37 135

Links

© 2020 Helhetsklinikken Contact Me